PanoGraph - panoramic photographs by Tamas D.Varga A MAGYAR PANORÁMAFOTÓ és IMMERSIVE MÉDIA OLDAL

My statusWorld of PanoramicsA PanoGraph Kft. magas színvonalon
és a legújabb technológiát alkalmazva készít
nagy felbontású panorámákat, minőségi virtuális túrákat.
Oldalaink áttekintésével
Ön is megbizonyosodhat arról, hogy a panoráma formátum és az alkalmazott technológia
miképpen válhat az Ön üzlete számára is előnyössé.

GeoPAN

Pan2PDF marketing tool


MIÉRT ÉPPEN PANORÁMA ?

A minket körülvevő világ panorámikus megjelenítése nem modern korunk találmánya. És még csak nem is a fotográfia feltalálásával egyidős, hanem velünk él évszazádok óta a festészetben.
Lényegében az emberiséggel egyidős lehet az a vágy, hogy megmutassuk, megfessük, vagy leképezzük a körülöttünk lévő teret.

Gondoljunk csak az ősi barlangfestményekre Altamirában vagy Lascauxban, vagy a luxori sírokban látható freskókra. Ezek a megjelenítések mind-mind széles látószögben ábrázolnak, így a panoráma formátum kezdeteinek is felfoghatók.

Lascaux cave painting
Luxor tomb fresco


A kínai festészetben is jónéhány nagyszerű példát találunk a panoramikus megjelenítésre. Legtöbbünk ismeri a függőleges képtekerc
seket, de azt már kevesen tudják, hogy a Szung dinasztia idejétől kezdődően sok, nagy méretű panoráma festmény született, úgy mint Xia Kui több, mint 10 méter hosszú panoráma tekercse, amely a Jangce folyót ábrázolja. A leghíresebb talán Zhang Zeduan Qingming shanghe tu című műve. Az alábbi képre klikkelve megtekinthető ez a nagysezrű panoráma alkotás >>>

Chinese panoramic scroll


Nem sokkal a fényképezés 1839-es feltalálását követően az úttörő fényképészek már készítettek panorámafotókat több dagerrotípia egymás mellé illesztésével.

Brooklyn panorma


Még mielőtt teljesen belemerülnénk a panorámafotózás gazdag újkori történetébe, bemutatunk egy az 1900-as évek elején Varga Béla budapesti fotográfus által készített panorámafotót, amely Budapest öt hídját fogja át a Duna kanyarulatával.

Budapest panorama by Bela Varga from 1900
 
D.Varga Tamás könyvei


Budapest 360 fokos panoráma album
Magyar - Angol
kiadás


Hungary 360 fokos panorámafotó album
Magyar - Angol
kiadás

Budapest 360 fokos panoráma album kínai nyelven
Kínai - Angol
kiadás

Beijing 360 panoráma fotóalbum
Kínai - Angol
kiadásMég több
panorámafotó album>>>