PanoGraph - panoramic photographs by Tamas D.Varga A MAGYAR PANORÁMAFOTÓ ÉS IMMERSIVE MÉDIA OLDAL

My statusWorld of PanoramicsA PanoGraph Kft. magas színvonalon
és a legújabb technológiát alkalmazva készít
nagy felbontású panorámákat, minőségi virtuális túrákat.
Oldalaink áttekintésével
Ön is megbizonyosodhat arról, hogy a panoráma formátum és az alkalmazott technológia
miképpen válhat az Ön üzlete számára is előnyössé.

GeoPAN

Pan2PDF marketing tool


 

PANOGRAPH HÍREK és LEGÚJABB VÍZUÁLIS MARKETING PROJEKTEK

SEO - Keresőmarketing, weboldal optimalizálási szolgáltatások    
Az elmúlt évek során sokat tanultunk a Google-tól, és számos jól optimalizált, sikeres weboldalt hoztunk létre. Ahogyan kereső óriás csendben útjára indította a Hummingbird (Kolibri) névre keresztelt kereső algoritmus változtatást, mi is elindítottuk weboldal és kereső optimalizálási szolgáltatásunkat.
Tekintse meg új oldalunkat, ahol számos eszközzel ellenőrízheti weboldalát, majd ha mélyebbre szeretne ásni és megtudni, hogy weboldala megfelel-e a legfrissebb webmester irányelveknek, jól teljesít-e bizonyos kulcs kifejezésekre, és hogy vele elérheti-e célját, akkor kérje díjtalan weboldal elemzésünket ide kattintva >>>
  SEO - Keresőmarketing, weboldal optimalizálási szolgáltatások
     
Könyvtár virtuális túra projekt    
A történelmi Pápa Kókai Mór városi könyvtárának olvasóterméről készített virtuális túra   Library Virtual Tour
     
Ingatlan panoráma - virtuális túra    
Nagy értékű eladásra szánt ingatlanról készített virtuális túra   Real Estate Virtual Tour
     
EU Hotel Pinboard, az első európai hotel fotó és video megosztó oldal    
AZ EU Hotel Pinboard ötlete a legújabb közösségi média fenomenon, a Pinterest alapján jött létre.

A Pinterest oldalt látogatók és regisztrált felhasználók száma szédületes sebességgel növekszik és jelentős mennyiségű hotel felvétel került már megosztásra.

A felhasználók virtuális üzenőfalakat készíthetnek, ahová "feltűzhetik" az általuk megosztásra érdemes képeket az internetről, valamint számítógépeikről. Lényegében ez egy gyűjtő oldal látványos hotel fotók megosztására.

A felhasználók által feltöltött képek eredeti forrás linkjét is megőrzi a rendszer, megnyitáskor átkattinthatóak a hotel weboldalra. Miképp használhatják a hotelek az EU Hotel Pin Board-ot?

A fotócentrikus kialakításból adódóan ez az új közösségi hálózat egy igen értékes eszköz a hotelek weboldalainak, Facebook oldalainak látogatói szám növelésére.
  EU Hotel Pinboard
     
EU Hotel Marketing    
Az Asia Hotel Marketing sikerére alapozva, a PanoGraph kifejlesztette új szolgáltatását az európai hotel marketing szakma támogatására Our services
* Hotel fotózás
* Virtuális Túrák
* Email Marketing
* Kereső Marketing
* SEO
* Online Marketing
* Web Design
* Website Audit
* Közösségi Marketing
  EU Hotel Marketing
     
Nagy felbontású panoráma fotók - Bitexc Financial Tower, Saigon (HCMC) Vietnam    

A Kliens:

A Bitexco Financial Tower Ho Chi Minh City (Saigon, Vietnam) ezidáig legmagasabb épülete. A világ 124. legmagasabb építménye, 262,5 méterre emelkedik a tengerszint fölé, 68 szintjével. A torony látogatói 360 fokban nézhetnek körül Saigonban a látogatói központból, amely a 49. emeleten található.

Az ötlet:
A Bitexco Group marketing osztálya elhatározta, hogy a Sky Deck-nek nevezett látogatói központban elhelyez hat, nagy méretű érintőképernyőt, amelyeken az adott látószögnek megfelelelően és az időjárástól függetlenül mindig látható lesz Saigon látképe.

Megvalósítás:
A DRAFTFCB Ho Chi Minh városi ügynökségének brief-je alapján hat nagy felbontású, egyedülálló panoráma felvételt készítettünk az épületen kívülről a mobil karbantartó egységből. A felvételek itt tekinthetők meg >>>
  Nagy felbontású panoráma felvételek Saigon, Bitexco torony
     
Asia Hotel Marketing    
2010-es ázsiai hotel marketing projektünk oldala   Asia Hotel Marketing
     
Vietnám és DK-Ázsia 2010    
Hosszabb ideig Vietnámban tartózkodom.
Itt követhetők a projektek >>>

Mobil: +36 209 441 207
  Vietnam Photo Projects
     
Újpest Városháza panoráma az ujpest.hu nyitólapján    
Újpest Önkormányzata a Főtér Program keretében 360 fokos panorámafotókkal tervezi bemutatni a hamarosan megújuló Szent István teret és környékét. Első lépésként az ujpest.hu honlapra került fel D.Varga Tamás emelt horizontú 360 fokos panoráma fotója www.ujpest.hu   Újpest panoráma fotó - www.ujpest.hu
     
Újdonság: 360 fokos panoráma képbe ágyazott videó    
Különleges multimédia megoldás PanoGraph-tól: 360 fokos szférikus gömbpanoráma fotóba ágyazott videó. Kapcsolja be a hangszórót és élvezze a látványt. A weboldalt partnerünk, az emotions készítette.   360 fokos panoráma képbe beágyazott videó
     
A Feszt panoráma körkép teljes képernyős megjelenítése    
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark új oldalára felkerült a még 2005-ben készített panoráma fotónk, amely nem csak a körképet, hanem a térelemeket is bemutatja 360 fokban.   Feszty panoráma
     
Web fejlesztés panoráma fotókkal    
A népszerű Joomla tartalomkezelő rendszerre építve fejlesztettük Bencsik Andrea pszichológus weboldalát, amelynek illusztrációi D.Varga Tamás panoráma fotói.
Az oldal kereső optimalizálását is cégünk végezte, amelynek eredméyeként a növekvő látogatottság mellett jelentős számú új ügyfél is jelentkezett.
  Bencsik Andrea pszichológus, Budapest
     
HungaryLocations.com -a PanoGraph új szolgáltatása    
A HungaryLocation.com site a nemzetközi filmes szakma részére kínál egy különleges szolgáltatást.

A hazai forgatási helyszínek iránt megnövekedett az érdeklődés az elmúlt években és több nagyobb nemzetközi produkció választotta Magyarországot forgatási helyszínül.

A HungaryLocations.com a forgatási helyszínek kiválasztásában működik közre, hazai és nemzetközi megbízók számára készít egy tervezett film, reklámfilm, kereskedelmi célú fotózózás kiválasztott helyszíneiről panoráma felvételeket, virtuális túrákat.

  Hungary Locations, the Hungarian location scouting site with 360 degree panoramic images
     
Úszó Pingvin Óvoda Virtuális túra    
Egy újabb izgalmas megbízás: a Nemzeti Sportuszodában működő Úszó Pingvin Óvoda virtuális túrája.   Swimming kindergarden
     
Panoráma illusztrációk    
D.Varga Tamás panoráma fotói is illusztrálják azt a különleges, kínai nyelven írott könyvet, amely az európai kávézókat mutatja be. A önyv szerzője Yu Zemin, a pekingi születésű, Budapesten élő orvos és író, aki a Beijing 360° panorámafotó album szövegének szerzője is >>>   Cafés in Europe by Yu Zemin
     
Gigantikus méretű panorámafotó - GIGAPAN    

Szabad szemmel nem látható részleteket fed fel az interneten megjeleníthető vagy nyomtatásban Gigapan, a gigantikus méretű panoráma felvétel.

A Gigapan felhasználási területei többek között: óriásplakát, külső dekoráció, irodai dekoráció.

Meg tudja számolni hány látogató áll a Shanghai "Sörnyitó" hídján?

További részletek >>>

Shanghai Gigapan

     
A Ker-est Rt. megbízásából 50 darab 360 fokos panoráma felvételt készítettünk a Profi hálózat 50 üzletének környezetéről.   Ker-est Rt. panorámák
     
Három új Flash alapú virtuális túra hazai és kínai ügyfelek részére

A Hotel Silvanus vezetősége elégedetlen volt a korábban megrendelt gyorsan elkészített és alacsony minőségű virtuális túrával, s úgy döntöttek, hogy a PanoGraph Kft-t bízzák meg magas minőségű HDR virtuális túra elkészítésével A 360 fokos panoráma felvételek a Silvanus honlapján >>>


  Hotel Silvanus virtual tour

A Kádárporta a baranya megyei Kánban található és tulajdonosa megőrízve a ház jellegét átalakította falusi turizmusra kiválóan alkalmas szálláshellyé, valamint a gazdasági épületből konferencia termet alakított ki. A kadarporta.hu oldal még fejlesztés alatt áll, de a 18 darab 360 fokos panorámafelvételből készült virtuális túra itt megtekinthető >>>   Kadarporta flash virtual tour
A Commune by the Great Wall 12 kortárs ázsiai építész tervei alapján épült, és 2005-ben a Business Week "Kína új épitészeti csodájaként" jellemezte. A Commune by the Great Wall jelenleg a a Kempinski kezelésében van.
D.Varga Tamás panoráma fotós jelenleg a is dolgozik azon a projekten, amely a különleges helyszín összes épületét feldolgozza virtuális túr formájában. A 37 panoráma fotóból összeállított első virtuális túra megtekinthető itt >>>
  Kempinski flash virtual tour
   

 

 

A National Geographic Magyarország először közöl panoráma fotót a 2008 szeptemberi számában

A magyar kiadású National Geographic 2008. szeptemberi kiadásában a borral és borászattal kapcsolatos írásai illusztrációjaként D.Varga Tamás egyik panorámafotóját választotta a szerkesztő (48.oldal).

Míg az eredeti felvétel egy 360 fokos panorámafotó, a szerkesztett kép egy szűkebb látószögű vágat, és két oldalon át fut. A panoráma kép a villánykövesdi pincesort ábrázolja és kitűnő példa arra, hogy a panoráma formátum az adott heylszínről lényegesen több elemet képes megörökíteni, mint a hagyományos képméret.

Az eredeti 360 fokos panorámafotó megtekinthető itt >>>
  National Geographic Magazine Hungary, Sept 2008 - Panoramic photo inside
     
Újabb áttörés az online promóció területén 360°-os panoráma fotókkal

Az ügyfél :
A moszkvai Young & Rubicam kreatív ügynökség, amelynek egyik kliense a legnagyobb orosz sörgyár, megbízást adott a PanoGraph által üzemeltetett WorldPanoramaStock stockfotó ügynökségnek 360 fokos panorámafotók felkutatására a Baltika 7 sör márka online promóciójához.

Az ötlet:
"Érje el a legjobbat" -Nyisson a világ felé a Baltika 7-tel. Ha felismer 7 várost, szuper díjakat és apróbb ajándékokat nyerhet.

Megvalósítás:
A Young & Rubicam kreatív csapata 16 Flash formátumú panoráma fotót használt fel - közöttük a PanoGraph fotósa, D.Varga Tamás berlini, budapesti és pekingi felvételeit. A fotók a világvárosoknak nem feltétlenül a legismertebb helyszínein készültek, és a játékosoknak ezeket kellett mihamarabb felismerniük kis segítséggel.

A weboldal : www.promo.baltika7.ru A kis képre kattintva közvetlen a promóciós oldalra juthat. (a site orosz nyelvű)

  Online promotion using 360° panoramic photographyScreenshot >>>
     
A Beijing 360° panoráma fotóalbum a VRMAG -on

A népszerű, kéthavonta megjelenő VRMag című online hírmagazin, amely a VR (virtual reality) fotózás és az utazás területéről közöl friss szakmai híreket, a PanoGraph két legutóbbi tevékenységéről számolt be:
>> a 360 Art Kiadó által megjelentetett Beijing 360° című panoráma fotóalbumról valamint
>> a WorldPanoramaStock stockfotó ügynökségről

Ezúttal köszönjük meg Marco Trezzini, a VRWAY szerkesztőségi igazgatójának kedvességét, hogy a a VRMAG 31. számát a PanoGraph nemrég elhunyt társalapítójának, V.Keczeli Veronikának ajánlotta
  VRMAG Online publication dedicated to VR photoraphy and travel


Screenshot >>>
     

Hungary 360°panoráma fotóalbum, mint elegáns és különleges céges ajándék


A Music Express ajándékcég ötlete és kivitelezése a D.Varga Tamás Hungary 360° című panoráma fotóalbumának adaptációja, amely elegáns díszdobozban, egy zenei CD-vel együtt csomagolva, s amely így acéges ajándékozási piacon egyedülálló kezdeményezésnek számít.
 
Hungary 360° panoramic photo album as a special gift

nagyítás >>>
     
A pörgő VOLVO buszok

Körbeforgattunk a robosztus VOLVO buszokat. Valójában nem is a buszokat forgattuk... hanem az elegáns járművek 3D forgatható tárgyfotóihoz elkészítettük a szükséges számú felvételt, majd hosszas utómunkával elkészítettük az itt látható forgó tárgyfotókat.

A székesfehérvári Alfa Busz Kft. autóbusz felépítmények, részegységek, komplett autóbuszok gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Megbízásukra készítettük el a járművek belső panorámafotóit, forgatható 3D tárgyfotóit, amelyeket elektronikus termékkatalógusban és az interneten terveznek felhasználni.

Az Alfa Busz Kft. által gyártott legfontosabb típusok: * Alfa Regio intercity (helyközi) busz
* Alfa Regio LE intercity (helyközi) alacsony padlójú busz
* Alfa Localo Electric troli busz
* Alfa Inter Regio GT coach * Alfa Localo városi alacsony padlójú busz - amely a 2008-as Budapest - Bamako Rally-n >>> is részt vett
Teljes képernyős panoráma és 3d tárgyfotók (külön balakban nyílnak):
* Localo belső Quick Time formátumban >>>
* Regio 3D tárgyfotó Flash >>>
* Regio belső Quick Time formátumban >>>
* Inter Regio belső Quick Time formátumban >>>
* Inter Regio 3D tárgyfotó Flash >>>


 


 

 

     
Beijing 360° - Új panoráma fotóalbum

Egy izgalmas projekt a 360 Art Kft. közreműködésével.

D.Varga Tamás harmadik panorámafotó albuma Pekingről, a gyorsan változó kínai fővárosról 2008 tavaszán jelenik meg és megvásárolható lesz nem csak Pekingben a könyvesboltokban és hivatalos olimpiai árusítóhelyeken, hanem világszerte a főbb könyvkereskedőknél.

Izelítő a Beijing 360° panoráma album fotóiból >>>
 
Beijing 360 panoráma fotó album
     
Újabb siker az online reklámozás terén - 360 fokos panoráma fotó alkalmazása

D.Varga Tamás egy a kínai Nagy Falról készült 360 fokos panorámafotóját választotta a Skipintro holland kreatív ügynökség a Holland Casinos online promóciójához.


A kliens : Az amszterdami Holland Casino Európa egyik legnagyobb alapterületű kaszinója (több mint 90,000 nm), ahol minden szerencsejáték megtalálható a francia és amerikai rulettől a számítógép vezérelte bingóig, valamint az efféle helyeken kötelező félkarú pénzrablókig, amelyek segítenek megszabadulni a fölös Eurótól. (forrás: Fodor's)
Az ötlet : Itt egy lehetőség, hogy életreszóló álomutat nyerj. Látogasd meg a világ 7 új csodáját a Holland Casinos nyereményjátékával.
Megvalósítás: Online promóció a Holland Casinos vendégkörének bővítésére. A világ 7 új csodájának bemutatása kitűnő Flash alapú oldalon, ahol a 360 fokos panorámafotókon is megjelennek a helyszínek, amelyeket a világ legjobb panorámafotósai készítettek. Az oldalt a Skipintro holland kreatív ügynökség készítette.
Web: http://www.hollandcasino7wereldwonderen.nl A kis képekre kattintva közvetlen a panorámafotókat megjelenítő oldalra juthat. (holland nyelvű)

New 7

 


New 7 Wonders of the World

     
Szezonális ajánlatunk - Céges üdvözlőlap panorámafotóval >>>


A 360 fokos panoráma felvétel ideális képi elem karácsonyi, évvégi céges üdvözlőlapokhoz, amint ezt már a több tucat partnerünk számára készített referencia is bizonyítja.

Az oldalpáron átfutó panorámafotóval illusztrált üdvözlő kártya "business type" LA/4 típusú borítékban kézbesíthető.

A téli panorámákból összeállított ajánlatunkból bizonyára Ön is megtalálja a cége profiljához és az alkalomhoz legjobban illő fotót, ezen kívül további több száz felvétel közül is választhat panoráma http://worldpanoramastock.com/stock fotó galériánkból >>>
  Céges üdvözlőlap panorámafotóval
     
Panoráma képek web designhoz - a legújabb web design trendek természetéből adódóan a panoráma felvételek tökéletesen illeszkednek az internetes oldalak fejlécének grafikai megoldásaihoz.

Egyik panoráma fotónk a Geotermikus Koordinációs és Innovációs Alapítvány oldalának fejlécében jelenik meg.

Tervezés alatt álló és már működő honlapokhoz több ezer panorámafotó közül választhat.

Licenszeljen honlapjához illő panoráma képet a PanoGraph-tól >>>
  Panoramic images for web design
     
PanoGraph cégismertető 2007 - megjelent cégünk tevékenységét bemutató füzetünk frissített változata.

Kérésére szívesen postázunk egy példányt Önnek is >>>
  Húzzon egyet - PanoGraph cégismertető füzet
     
MasterCard Planet a Sziget Fesztiválon 2007 - Közép-kelet Európa első nagy méretű panoráma kivetítése
A budapesti székhelyű rendezvényszervező céggel, a Special Event Kft.-vel együttműködésben a PanoGraph - World Panorama Stock (WPS) együtt dolgozott egy különleges panoráma kivetítés projekten.

Az ügyfél : MasterCard
Megvalósítás:A Szigeten felállított 18 m átmérőjű gömbsátorban a földtől kb. 2 m magasságban installált 55 m hosszú és 4 m magas vetítővászon fut körbe a sátor szerkezetén. A vászonra egy speciális „körpanoráma software” segítségével 360 fokos panoráma fotók kerülnek kivetítésre. A téma elnevezése - Planet - arról árulkodik, hogy a Földet jelenítjük meg 360 fokban, azaz erre a nemzetközi eseményre odavarázsoljuk bolygónkat...

A Project Planet-ről ezen a linken olvashat bővebben az angol nyelvű blogban >>>
  Project Planet
     
     

SLeep on the Great Wall .com

Ha valaha is személyes közelségbe került egy történelmi helyszínnel, és érezte, amint a múlt összefonódik a jelennel, minden bizonnyal életre szóló élménnyel lett gazdagabb. Néhány napot eltöltve a Simatai és Jinshanling Nagy Fal szakaszain, valaimt egy holdtöltés éjszakát olyan impulzusok értek, amelyek létrehozták a www.sleeponthegreatwall.com oldalt.

Tekintse meg a weboldalt, s ne feledkezzen megnézni a teljes képernyős, 360 fokos panoráma felvételeket >>>
  www.Sleeponthe GreatWall.com
     
Panorámavetítés a Coca Cola HBC céges rendezvényen

Az esemény: CCHBC (Coca Cola Hellenic Bottling Company) Vezetői Konferencia Budapest.
Az ügynökség : Roxer Event & More, Budapest
Megvalósítás: a PanoGraph panoráma stock fotóinak felhasználásával nagy méretű panorámavetítés az Iparművészeti Múzeumban, valamint két napos rendezvény fotózás.

Ízelítő a panoráma slide show-ból >>>

Két panoráma VR fotó az eseményről:
* A múlt >>>
* A jövő >>>
Roxer - Coca Cola HBC panoramic show
     

Professional photographers membership

D.Varga Tamás az első magyar tagja az Adobe Photographers Directory-nak, amely a világ tehetséges fotográfusainak munkáiból nyújt válogatást, lehetővé téve, hogy a látványtervezők, művészeti vezetők és képszerkesztők megtalálhassák a megfelelő alkotót ötleteik megvalósításához.

Adobe Photographesr Directory >>>
  Adobe
     
WorldPanoramaStock.com

A PanoGraph 2007 tavaszi újdonsága a WorldPanoramaStock.com site létrehozása.

A WorldPanoramaStock.com nagy felbontású, magas minőségű, jogdíjas panoráma felvételeket kínál professzionális fotó felhasználók, grafikusok, szerkesztők, reklám ügynökségek és kiadók részére.


Növekvő számú 6x17-es, Xpan és 360 fokos panorámafotók lesznek találhatók a stock gyűjteményben a világ legjobb panoráma fotósaitól.

Professzionális fotó felhasználók, grafikusok, szerkesztők, reklám ügynökségek és kiadók elküldhetik igényeiket >>> és a WPS stábja felkutatja az igényelt fotót.

A site angol nyelvű, a GYIK és a részvételi feltételek itt olvashatók >>>
 
World Panorama Stock
     
Beijing 360° fotó kiállítás az ELTE Konfuciusz Intézetében

D.Varga Tamás pekingi panorámafotóinak válogatásából nyílik kiállítás az ELTE Konfuciusz Intézetébe 2007. február 23-án

Az ELTE Konfuciusz Intézet honlapja >>>
 
Konfucus Institute Budapest
     
Stock Artists Alliance tagság

A 2007-es év izgalmas kezdetet vett. A PanoGraph tagsági kérelmét elfogadta a Stock Artists Alliance. SAA tagsága a világ jelentősebb professzionális fotósainak szövetsége, akik főként a kereskedelmi és reklámfotózás területén, valamint a könyvkiadásban tevékenykednek.

A Stock Artists Alliance oldala >>>

Tamás portfoliója a StockArtists.com oldalon >>>

 
Stock Artists Alliance
     
VW Brasil új Polo onlie kommunikáció - 2006 November

Minthogy a panoráma formátum ezidáig nem került a reklámozás világában fókuszba, büszkén jelenthetjük, hogy a PanoGraph panoráma fotósa, D.Varga Tamás áttörést hozott az online reklámozás területén alkalmazott panorámafotóival.

A kliens: Volkswagen do Brasil Ltda. és az ügynökség, akinek dolgoztunk az AlmapBBDO Sao Paulo.
Az ötlet: "Új VW Polo. Az egész világ ugyanazt az autót vezeti"
Megvalósítás: Európai helyszíneken készített Quick Time formátumú panorámafotók, amelyeken az új VW Polo megjelenik.
Web: www.novopolo.com.br A kis képre kattintva közvetlen a panorámafotókat megjelenítő oldalra juthat.

Tekintsen meg néhány további VR panoráma fotót a városokról:
* Budapest >>
* Róma >>
* Páris >>
* Berlin >>
* Barcelona >>
Novo Polo online by AlmapBBDO and PanoGraph
     
PrivateMoon Studios - Jumurdzsák gyűrűje - 2005-2006

A Jumurdzsák gyűrűje a világ első, interaktív panorámafotókkal, filmes részletekkel készült számítógépes kalandjátéka (FMV = Full Motion Video) több, mint 700 izgalmas panorámafotóval, amelyek készítésében a PanoGraph fotósa, D.Varga Tamás vezető szerepet játszott.
A 3D játék különlegessége, hogy a statikus panorámafotókban a szereplők apró mozdulatokat végeznek, amelyek sorozatfelvételekkel kerültek rögzítésre. Kitűnő egri város marketing projekt a Pierrot vezette Private Moon Studios készítésében.

"On foot, Eger is presented as a series of brilliant photographs of the city, each with a 360 degree panoramic view. The scope of the photographed streets is immense - it certainly feels like someone photographed all of Eger and put it into the game. A few shamelessly gorgeous views from a terrace only help immerse players in the game." (G.Schmidl brasslantern.org)
  Jumurdzsák gyűrűje
     
     
D.Varga Tamás panorámafotóiból készült nagy sikerű albumok
2004-2005
 
     
D.Varga Tamás könyvei


Budapest 360 fokos panoráma album
Magyar - Angol
kiadás


Hungary 360 fokos panorámafotó album
Magyar - Angol
kiadás

Budapest 360 fokos panoráma album kínai nyelven
Kínai - Angol
kiadás

Beijing 360 panoramic book in Chinese language
Kínai - Angol
kiadásMég több
panorámafotó album>>>


IHB Digital Digitális offset nyomda